Slabo vreme je prestavilo festival športa

Slabo vreme bo krojilo dogodke v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Jutrišnji vrhunec, Goriški festival športa in trajnostne mobilnosti, so prestavili na september. Bogat pa je bil minuli vikend.

V soboto se je na krosu kar 80 otrok podilo s poganjalčki in kolesi.   Foto: Bogdan Čučič
V soboto se je na krosu kar 80 otrok podilo s poganjalčki in kolesi.  Foto: Bogdan Čučič

NOVA GORICA > S čezmejnim kolesarjenjem in otroškim krosom so v Kromberku so minuli konec tedna začeli Evropski teden mobilnosti. Člani kolesarskega kluba DJAK in ŠTD Kromberk so na kros privabili približno 80 otrok, od najmlajših, ki so komaj dosegli tla s poganjalčki in manjšimi kolesi, do najstarejših, 12-letnih deklic in dečkov, ki so se podali po razgibani krožni trasi. ETM se je nato nadaljeval s kolesarskim zajtrkom, vodenimi ogledi po mestu in okolici, tokrat pa so ga raztegnili do 27. septembra, ko bodo z brezplačnimi vodenimi ogledi predstavili novosti v prenovljenem eksotičnem parku ob Laščakovi vili.

Vrhunec naj bi bil jutri med 9. in 13. uro, ko naj bi na travniku pred mestno hišo in na Kidričevi ulici organizirali prvi Goriški festival športa in trajnostne mobilnosti. A napoved z dežjem in nevihtami ga je odplaknila. Tako kot današnje vozičkanje mamic. Kot so sporočili z mestne občine, bodo odpadle dogodke izvedli v oktobru, nove datume bodo sporočili naknadno. O tem, ali bodo izvedli sobotni pohod na Sabotin, se bodo odločili danes. MM


Najbolj brano