Širijo znanost

V soboto bo e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem novogoriškega mladinskega centra, še enkrat obeležila deset let delovanja.

NOVA GORICA > Za ta namen v e-Hiši prirejajo različne brezplačne aktivnosti. Obiskovalcem bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi po naravoslovnih, interaktivnih poskusih v e-Hiši ob vsaki polni uri od 10. do 17. ure. Ob 10. uri bo delavnica robotike z LEGO kompleti za otroke med 6. in 10. letom, ob 14. uri pa za tiste od 10. do 16. leta. Zaključek bo z ulično predstavo z ognjem na Bevkovem trgu ob 16.30 uri. Pripravile jo bodo Anke Piromanke.

Leta 2008 je e-Hišo s podporo občine zasnoval in finančno podprl podjetnik Luka Manojlović. Skupina prostovoljcev je prvo zbirko poskusov postavila v sklopu Mostovne, pri projektu so sodelovali taborniki Roda soških mejašev. Zaradi razširjanja spektra dejavnosti in potrebe po večjih prostorih je oktobra 2013 prišla pod okrilje Mladinskega centra Nova Gorica in se februarju 2014 preselila na novo lokacijo na Bevkov trg. Ponuja ogled poskusov v e-Hiši, delavnice za razvoj ustvarjalnosti in inovativnosti, lego tečaje robotike, priprave in udeležbo na tekmovanju Lego, rojstnodnevne zabave v znamenju znanosti in tehnike. Hkrati pa organizira dneve tehnike, Festival znanosti, tehniške in naravoslovne dneve za šolarje


Najbolj brano