Prodajali bodo, spori gor ali dol

Dobra tri leta po “parkirni vojni” se v sporih o zemljiščih v Novi Gorici ni premaknilo nič. Še več, SGP Gorica, ki je v postopku likvidacije, bo prodajalo zemljišča v Novi Gorici in okolici. “Tudi tista, na katerih so plombe zaradi sporov,” je za Primorske novice potrdil likvidacijski upravitelj Janez Artič, ki bo meščanom v najem ponudil tudi parkirna mesta.

SGP namerava meščanom ponuditi najem parkirnih mest, zemljišča v mestu in okolici pa bo  prodajal
SGP namerava meščanom ponuditi najem parkirnih mest, zemljišča v mestu in okolici pa bo prodajal 

NOVA GORICA> “Zemljišča, ki so zemljiškoknjižno v lasti SGP Gorica v likvidaciji, bomo začeli proti koncu maja aktivno prodajati, ne glede na to, ali so vpisane plombe zaradi sporov. Kupci se bodo sami odločali, ali jih bodo kupili. Temu primerna pa bo ponujena cena,” je potrdil likvidacijski upravitelj SGP Gorica Janez Artič za Primorske novice. Prodajali ne bodo le tistih, na katerih je prepoved prometa, torej na območju Cankarjevega naselja v Novi Gorici (Cankarjeva ulica in Ulica Gradnikove brigade), kjer občina pripravlja podrobni prostorski načrt. Poleg Nove Gorice bodo zemljišča prodajali še v Mirnu, Orehovljah, Tolminu, Šempetru in v Solkanu.

MITJA MARUSSIG

Kaj še ponuja SGP Gorica in kaj o prodaji pravijo na šempetrski občini, ki ima predkupno pravico, preberite v torkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano