Prepiranje za “javni vrt” v Bovcu se ne splača

V Bovcu in okolici se bodo najemnine za občinske nepremičnine nekoliko povišale, a bodo še vedno bistveno nižje kot v Tolminu ali Kobaridu. Občina Bovec je namreč sprejela nov ustrezni pravilnik, ki pa na nek način kaznuje prepiranje za parkirni prostor na javnem dobrem.

Tudi bovška kavarna ima gostinske mize na občinskem pločniku.  Foto: Neva Blazetič
Tudi bovška kavarna ima gostinske mize na občinskem pločniku.  Foto: Neva Blazetič

BOVEC > S sprejemanjem novega pravilnika namenoma niso hiteli, pravi bovški župan Danijel Krivec.“V popotresnem obdobju so bili podjetniki in zasebniki obremenjeni z velikimi izdatki za obnovo. Zato jih nismo hoteli obremenjevati še z poviševanjem najemnin. Zdaj je nastopil čas, ko je treba to področje urediti. Nismo izumili tople vode, saj je naš pravilnik podoben ostalim v primorskih občinah,” pojasnjuje.Kot še pravi, uvajajo nižje najemnine kot Tolmin in Kobarid, da bi spodbujali raznovrstno ponudbo.

Najemnine v večjih objektih širšega javnega interesa, kot so Strgulčeva hiša, Kulturni dom Bovec, trdnjava Kluže in bovška tržnica, urejajo s posebnimi pravilniki. Za vse ostalo bo odslej veljal enoten pravilnik z več vsebinskimi sklopi.

NEVA BLAZETIČ

Podrobneje o tem pišemo v četrtkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano