Poročna pravljica briškega vinarja

Je že res, ko pravijo, da se lepe novice hitro širijo. Tudi do nas je prišla vesela novica o poročnem slavju znanega in cenjenega briškega vinarja Stojana Ščurka, ki se lahko pohvali s številnimi odličji in priznanji, nazadnje si je za svojo penino okrog vratu znova nadel platinasto medaljo v Londonu.

Minulo soboto sta se v Goriških brdih poročila znani vinar Stojan 
Ščurek in njegova izbranka Tina. Foto: Instagram
Minulo soboto sta se v Goriških brdih poročila znani vinar Stojan Ščurek in njegova izbranka Tina. Foto: Instagram

MEDANA > Očitno vinar iz Medane, ki je družinski posel predal sinovom, zelo dobro ve, kako se uživa življenje, in ga že vrsto let zajema z veliko žlico. Stojan Ščurek bo letos oktobra praznoval 67 let, minulo soboto pa je na krasen sončen dan svojo veliko mlajšo srčno izbranko Tino popeljal pred oltar.

Prelepo poročno slovesnost so pripravili nedaleč od njunega doma, na prečudovitem posestvu Morus na Plešivem v Medani, ki velja za sam vinski epicenter Goriških brd. Kot smo izvedeli od številnih svatov, je bil poročni obred zunaj, slavnostni oltar, kjer sta si ženin in nevesta obljubila večno zvestobo, pa so krasile številne vinske steklenice in zamaški, kar je pomenilo, da je bila poroka tematska glede na vinarsko tradicijo družine Ščurek.

Tudi povabljenih svatov je bilo veliko, čeprav menda manj kot za Stojanovih 60 let, ko je gostil 600 ljudi. Vsi svatje so v Brda prišli proslavit poročno zaobljubo vinarja, za katerega bi lahko rekli, da je večni mladenič, njegov prepoznavni znak pa so že vrsto let sončna očala. Za svoj poročni dan si je omislil obleko v trenutno priljubljeni roza barvi, nevesta pa je sijala v prelepi beli poročni kreaciji.

“Briški frajer” s poroko ni dokazal, da je bolj star bolj nor, ampak le bolj zaljubljen, in da uživa v sadovih življenja, za katere je trdo garal. Mladoporočencema, med katerima je sicer kar nekaj let razlike, a se s tem ne obremenjujeta, saj pravita, da so leta le številke, so nazdravili številni prijatelji, poslovni partnerji in družinski člani, še dodatno veselje pa je na poroki vladalo zaradi zmage kolesarja Primoža Rogliča na Giru, za katerega so navijali vsi, tudi ženin. Po naših informacijah je poročna zabava trajala do zgodnjih jutranjih ur.


Najbolj brano