Ponujajo recepte za hitrejši preskok v razvoju

V Primorskem tehnološkem parku do prihodnje srede, 27. septembra, zbirajo prijave za GoStartup akademijo. Gre za sklop intenzivnih delavnic za podjetnike, ki jim omogoča, da čim hitreje in s čim manj napakami dosežejo preskok v razvoju. Letos je v dveh modulih prostora za največ 24 ustanoviteljev podjetij.

Maji in Boštjanu Pečarju, ki izdelujeta jabolčni  Cider (Malner 
Cider), je GoStartup akademija nadomestila tri leta praktičnih 
izkušenj. Foto: Alen Franetič
Maji in Boštjanu Pečarju, ki izdelujeta jabolčni Cider (Malner Cider), je GoStartup akademija nadomestila tri leta praktičnih izkušenj. Foto: Alen Franetič

VRTOJBA > “Če bi se sama lotila, bi potrebovala kakšna tri leta praktičnih izkušenj, da bi prišla na tisti nivo, kot sva ga dosegla s pomočjo GoStartup akademije v treh mesecih,” sta povedala Boštjan in Maja Pečar, ki sta ustvarila blagovno znamko Malner Cider in uspešno prodajata fermentirano alkoholno pijačo iz jabolčnega soka.

Posebnost programa, ki ga vodijo izkušeni mentorji, tudi sami podjetniki, je, da lahko udeleženci vsebino delavnic, usmerjenih v poglobljeno razumevanje kupcev in na podlagi tega optimiziranje svojih izdelkov, storitev ali procesov, takoj uporabijo pri delu svojih podjetij.

88

podjetij je doslej nadgrajevalo znanje v GoStartup akademiji

Letos dva modula - za tuje in domači trg

Letos so v Primorskem tehnološkem parku (PTP) pripravili dva modula, in sicer za podjetja, usmerjena na tuje trge, in tista, ki se želijo razvijati v Sloveniji. Oba sta za udeležence brezplačna. Prvi program je namenjen do tri leta starim podjetjem, ki že delujejo in prodajajo na tujih trgih, a potrebujejo znanje za napredek in rast. Primeren je tudi za podjetja v fazi zagona pred vstopom na trg.

Drugi program bo usmerjen v pridobivanje znanja za izboljšanje učinkovitosti in dodane vrednosti na domačem trgu, namenjen pa je malim in srednjim podjetjem, starim vsaj eno leto. Delavnice se bodo začele 5. oktobra.

Maja Voje

predavateljica, podjetje Growth Lab

“Podobno je, kot v športu. Lahko rečeš, da boš vsak dan telovadil, ali pa si najameš osebnega trenerja, ki ti bo naredil sistem, kako boš prišel do zastavljenih rezultatov.”

Po znanje in povezave do pravih ljudi

Do zdaj je svoje znanje v GoStartup akademiji nadgrajevalo 88 podjetij, ki rastejo in zaposlujejo. “Podobno je, kot v športu. Lahko rečeš, da boš vsak dan telovadil, ali pa si najameš osebnega trenerja, ki ti bo naredil sistem, kako boš prišel do zastavljenih rezultatov. V boljši formi si, če greš na GoStartup akademijo,” je povedala Maja Voje, predavateljica GoStartup akademije iz podjetja Growth Lab.

V zadnjih petih letih je PTP v razvoj podjetniškega ekosistema goriške regije uspel investirati več kot dva milijona evrov. Tako lahko, kot pove direktorica PTP Tanja Kožuh, podjetniki svoje omejene vire usmerijo v razvoj produkta in trga, za njihovo znanje in povezave do pravih ljudi pa poskrbijo v PTP.


Najbolj brano