Po zadnjih napovedih bo Eda končana pozno spomladi

Če je verjeti tokratni napovedi Euroinvesta, naj bi Eda center, ki mu zdaj postavljajo fasado, zgradili “pozno spomladi.” Vanj naj bi se med drugim vselile nekatere državne in občinske ustanove, kar v mestu sproža različne govorice.

Napovedi o tem, kdaj bo zgrajen Eda center, so se dolgo odmikale v prihodnost. V Euroinvestu zdaj pravijo, da bo končan “pozno spomladi”. Foto: Leo Caharija
Napovedi o tem, kdaj bo zgrajen Eda center, so se dolgo odmikale v prihodnost. V Euroinvestu zdaj pravijo, da bo končan “pozno spomladi”. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Napovedi, kdaj bodo zgradili in odprli Eda center, so se večkrat odmaknile v prihodnost. V Euroinvestu pravijo, da se je tokrat zavleklo zaradi spreminjanja projektov in gradbenega dovoljenja (stanovanja bodo energetsko varčna) in da sedaj “ni več pravih razlogov, da bi se gradnja še dodatno zavlekla.” Center naj bi zgradili in zanj dobili uporabno dovoljenje “pozno spomladi,” uradno, s posebnim družabnim dogodkom, pa ga bodo odprli kasneje.

Kupci in najemniki se nabirajo

Medtem se v Euroinvestu dogovarjajo s kupci in z najemniki. Kot nam je pojasnila Maša Kodelja, so od decembra prodali 40 odstotkov stanovanj in imajo še nekaj rezervacij. Spodnji, trgovski del, bodo oddajali, nekaj lokalov pa so prodali. “Za večino so že znani najemniki oziroma kupci,” pravi Kodelja. Eno-gastronomski program bo upravljala hčerinska družba Eda d.o.o.

Že dolgo se govori, da naj bi se v Edo preselil velik del državne uprave oziroma institucij, da se o tem dogovarjajo, so pred časom potrdili v Euroinvestu.

MITJA MARUSSIG

O tem podrobneje pišemo v torkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano