Odstopil je direktor vipavske občinske uprave Martin Čibej

Po kadrovski pomladitvi in okrepitvi ekipe uprave Občine Vipava v zadnjih letih se zdaj obeta nova sprememba. Direktor Martin Čibej je župana Antona Lavrenčiča seznanil z odstopno izjavo. Kot pravi, bo delo opravljal do prihoda naslednika, nato se bo posvetil pravnim zadevam. Župan je odstop sprejel.

Martin Čibej Foto: Alenka Tratnik
Martin Čibej Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Direktor Martin Čibej je v upravo Občine Vipava prišel februarja 2019, v času županovanja Gorana Kodelje.Kot je povedal, se je dobro ujel tudi z aktualnim županom Antonom Lavrenčičem, čeprav je bilo že ob začetku mandata slišati govorice, da bo verjetno sledil prepih v upravi, kar pa se ni zgodilo. “Lahko rečem, da sva z županom dobro sodelovala in ne vidim nobenih ovir, da ne bi ostalo tako tudi v prihodnje. Za odstop z mesta direktorja občinske uprave sem se odločil, ker bi se rad v večji meri posvetil mojemu osnovnemu poklicu, pravnim zadevam,” je pojasnil razloge za odstop.

Za župana ta očitno ni presenečenje. ”Da se želi posvetiti novim izzivom, me je seznanil že pred časom, a sva se dogovorila, da še počaka in mi pomaga pri zaključku aktualnih projektov. Njegovo odločitev razumem in jo spoštujem, zato ga ne želim ovirati na novi poti. Dogovorili smo se, da upravo vodi do prihoda novega direktorja, razpis zanj bomo objavili po praznikih, in da z nami vsaj še nekaj časa sodeluje kot pravnik. Dela je ogromno,” je dodal župan.

Martin Čibej

odhajajoči direktor uprave

“Z županom sva dobro sodelovala in ne vidim nobenih ovir, da ne bi ostalo tako tudi v prihodnje.”

Tudi Čibej ne vidi ovir za nadaljnje sodelovanje in pritrjuje županu, da je dela veliko. Na njegovem trenutnem delovnem mestu še preveč za enega človeka. Čibej je ob vodenju občinske uprave, v kateri je trenutno 15 zaposlenih, usklajeval in vodil večino pravnih zadev, tudi odmevne tožbe, v katere je vpletena občina, zraven tega pa je v njegovo pisarno prišla tudi marsikatera zadeva iz delovnega kroga župana, ki to funkcijo opravlja nepoklicno.


Najbolj brano