Novogoriški festival obrti in podjetništva letos bogatejši za natečaj podjetniškega vina

V Novi Gorici bo 21. maja vsakoletni Festival obrti in podjetništva. Organizator, Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, je letos v bogato ponudbo na dogodku dodal natečaj za najboljše podjetniško vino. Dogodek je sicer namenjen povezovanju gospodarstva s širšo javnostjo.

Utrinek z lanskoletne prireditve. Foto: Leo Caharija
Utrinek z lanskoletne prireditve. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na festivalu bodo tako tudi letos podjetniki in obrtniki iz goriške regije predstavili svoje izdelke in storitve, za mlade pa so predvidene aktivnosti za promocijo poklicev in praktične demonstracije njihovega izvajanja.

Festival ima tudi kulinarično noto, saj vzporedno poteka Festival kulinarike in vina ter Odprta kuhinja, ob tem pa bodo prvič razglasili tudi nagrado za podjetniško vino. Na natečaju so lahko sodelovali vinarji iz vinorodnih okolišev Vipavska dolina, Brda in Kras, organizatorji pa bodo izbrali tako najboljše belo kot rdeče vino in skupno od zmagovitih vinarjev odkupili vsaj 90 steklenic vsakega za protokolarna darila v tem letu.

Ob vsem dogajanju bo poskrbljeno tudi za zabavo, med drugim bosta nastopila raper Nipke in glasbenik Urban Vidmar, nastope bodo imeli tudi športni klubi, policija, gasilci in vojska. Mladi bodo medtem predstavili šole in športne klube.

Kot opozarjajo organizatorji, festival ni le družabni dogodek, ampak služi tudi kot sejem in prostor, kjer se lahko sklenejo novi posli in poznanstva. Na zadnjem dogodku so zabeležili 10.000 obiskovalcev, verjamejo pa, da bodo letos številko še presegli.


Najbolj brano