Nova Gorica: začeli bodo prenavljati prostore nad Novo KBM, v njih bodo zdravstvo, center za pomoč na domu in uprava vrtca

V teh dneh se začenja prenova prostorov v objektu Nove KBM na Kidričevi ulici, ki jih je občina kupila pred dvema letoma. Vanje se bodo čez štiri mesece selile dejavnosti zdravstva, zobozdravstva, center za pomoč na domu in uprava Vrtca Nova Gorica.

Nad banko bodo selili (zobo)zdravstvene dejavnosti,  center za pomoč na domu in upravo vrtca.  Foto: Mitja Marussig
Nad banko bodo selili (zobo)zdravstvene dejavnosti, center za pomoč na domu in upravo vrtca.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA >Mestna občina je pred dvema letoma za 1,92 milijona evrov kupila večji del stavbe Nove KBM na Kidričevi ulici in 4600 kvadratnih metrov parkirišč za njo. Že takrat so predvideli, da bodo v te prostore umestili dejavnosti zdravstvenega in zobozdravstvenega doma ter centra za pomoč na domu.

Občina že sanira del strehe, ki pušča, zdaj pa se začenja še prenova prostorov. Včeraj so z ljubljanskim podjetjem Adaptacije - Vzdrževanje podpisali pogodbo, v štirih mesecih bodo prestavili del predelnih sten, primerno razporedili prostore, umestili sanitarije za invalide, prilagodili inštalacijo, vzpostavili sistem prisilne ventilacije z rekuperacijo in preveri inštalacije. Vse skupaj bo stalo približno 860.000 evrov, od tega bo občina plačala dobrih 250.000, zdravstveni dom dobrih 450.000, zobozdravstveni pa slabih 160.000 evrov. “Prizadevamo si zagotoviti čim boljše pogoje za delovanje javnih zavodov s področja zdravstva. V stavbo se bo selil tudi center za pomoč na domu, ki trenutno spada pod Dom upokojencev Nova Gorica, prostore bo tam dobila tudi uprava Vrtca Nova Gorica,” napoveduje župan Samo Turel.

Zdravstveni dom bo v drugo nadstropje selil center za krepitev zdravja. “Trenutno deluje v najetih prostorih v trgovski hiši in na OŠ Kozara, kjer so nam jih odstopili. Na ta način jih bomo lahko sprostili in vrnili šoli, ki jih zelo potrebuje. Obenem bomo to dejavnost umestili na eno lokacijo,” pove direktorica Petra Kokoravec. V tretjem nadstropju bo center za duševno zdravje otrok in mladine, ki zdaj deli prostore z več dejavnostmi v objektu na Gradnikovi ulici. “Centra za duševno zdravje odraslih ter otrok in mladine sta se kadrovsko v zadnjih letih okrepila, pridobitev teh prostorov bo več kot dobrodošla,” dodaja. Prostori se bodo sprostili tudi za center za duševno zdravje odraslih. “S pridobitvijo novih prostorov umeščamo dejavnosti na skupne lokacije, kar bo lažje z našega vidika kot tudi za uporabnike, ker bodo vse storitve na enem mestu.”

Tudi zobozdravstvo bo pridobilo, potrjuje direktor Goran Štekar: “Tja bomo selili upravo, ki je zdaj v najetih prostorih v industrijski coni Kromberk, zobozdravstveno preventivo, arhiv, predvsem pa se veselimo nove dvorane, ki je doslej nismo imeli, v kateri bomo lahko imeli večje sestanke in predavanja ter s tem razširili našo dejavnost.”


Najbolj brano