Nestrpno že čakajo na energetsko prenovo stavbe, saj se ta zgodba že dolgo vleče

Svet šempetrske bolnišnice je na torkovi seji sprejel letošnji program dela in finančni načrt bolnišnice. Za naložbe bodo namenili več kot 26 milijonov evrov, česar si po besedah direktorja Dimitrija Klančiča še pred dvema, tremi leti niso mogli privoščiti.

Vodstvo šempetrske bolnišnice (z leve Jasna Humar, Dimitrij 
Klančič in Metka Jelinčič Maraž) je z letošnjimi načrti več kot 
zadovoljno.    Foto: Rosana Rijavec/STA
Vodstvo šempetrske bolnišnice (z leve Jasna Humar, Dimitrij Klančič in Metka Jelinčič Maraž) je z letošnjimi načrti več kot zadovoljno.  Foto: Rosana Rijavec/STA

ŠEMPETER > Veliko naložb, ki jih načrtujejo v šempetrski bolnišnici, bo financiralo ministrstvo za zdravje, denimo novo kuhinjo in energetsko sanacijo stavbe. “Tukaj so tudi draga medicinska oprema in različni projekti,” je po seji povedal direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič. Pred kratkim se je zaključilo javno naročilo za izvedbo energetske sanacije stavbe in v vodstvu bolnišnice že nestrpno čakajo, da izberejo izvajalca del, saj se zgodba o tej naložbi vleče že dolgo.

V zadnjem času veliko vlagajo v medicinsko in drugo opremo. “Ena od prioritet je nakup novega aparata za magnetno resonanco, sedaj si pomagamo z mobilnim aparatom, ki je postavljen pred bolnišnico. Razpisi za take aparature trajajo dolgo, lahko tudi leto, dve, ampak intenzivno delamo na tem. Letos načrtujemo tudi obnovo centralnega laboratorija, zaenkrat želimo pripraviti vso dokumentacijo,” je povedala v. d. strokovne direktorice šempetrske bolnišnice Jasna Humar.

V bolnišnici trenutno montirajo nov rentgenski aparat, ki je sicer še del lanskega finančnega načrta, v letošnjem letu pa načrtujejo tudi nakup aparatur, ki bodo omogočale boljše in varnejše operativne posege. Humarjeva je izpostavila laser za urološke operacije, s katerim bodo lahko varneje reševali težave z ledvičnimi kamni in s povečano prostato.

Zaključena je tudi gradnja bolnišnice v Stari Gori, kjer bodo nastanjeni bolniki na rehabilitaciji po poškodbi možganov, stavbo naj bi odprli prihodnji mesec. Predsednica sveta zavoda bolnišnice Metka Jelinčič Maraž je izpostavila tudi sklep, da še v tem mesecu objavijo razpis za strokovnega direktorja bolnišnice.

Nanj se bo verjetno prijavila tudi sedanja v. d. direktorice, ki sicer končne odločitve še ni sprejela.


Najbolj brano