Počitniško delo v ajdovskih javnih zavodih: na voljo je 44 delovnih mest

Občina Ajdovščina bo mladim tudi med letošnjimi počitnicami omogočila nabiranje delovnih izkušenj v občinskih javnih zavodih. Na voljo je 44 delovnih mest v 15 javnih zavodih. Urna postavka je 6,90 evra neto.

Ajdovska občina vsako leto mlade povabi, da si pridobijo izkušnje 
z delom v javni upravi in  zavodih.  Foto: Občina Ajdovščina
Ajdovska občina vsako leto mlade povabi, da si pridobijo izkušnje z delom v javni upravi in zavodih.  Foto: Občina Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina že osmo leto zapored mladim ponuja priložnost, da počitnice preživijo aktivno in pri tem spoznavajo delo na različnih področjih javnega sektorja in seveda tudi nekaj zaslužijo. Letos bodo lahko delovne izkušnje nabirali v 15 občinskih zavodih in v občinski upravi. Največ razpisanih mest je na področju dela z otroki v sklopu počitniškega varstva in delavnic, ki jih bodo javni zavodi izvajali čez poletje, večje število mest je tudi na področju zdravstva in farmacije. Podatki za pretekla leta kažejo, da je zanimanje dijakov in študentov za opravljanje počitniškega dela iz leta v leto večje. “Dober odziv pa je zlasti zaradi raznolikosti ponudbe del in dobre organiziranosti,” pojasnjujejo na občini.

Na poziv se lahko prijavijo dijaki in študentje, starejši od 15 let, s stalnim prebivališčem v občini Ajdovščina, posamezna ustanova pa je za opravljanje dela določila tudi svoje pogoje. Prednost imajo kandidati z višjimi zaključnimi ocenami, ponudniki počitniškega dela bodo po potrebi s kandidati opravili tudi pogovore. Dijaki in študentje se lahko na javni poziv prijavijo do 24. maja. Posamezen dijak oziroma študent bo lahko opravil največ 120 ur prek napotnice, urna postavka bo 6,90 evra neto. Skupaj bodo dijaki in študentje v javnih zavodih opravili več kot 4300 ur.

4300

ur bodo dijaki in študentje oddelali v javnih zavodih


Najbolj brano