Mladinski hotel v Ajdovščini si utira pot na turistične zemljevide

Maja odprti Mladinski center in hotel Ajdovščina si utira pot na turistične zemljevide. Trenutno v njem bivajo mladi odbojkarji iz sosednje Italije, ob organiziranih skupinah pa tja prihajajo tudi običajni popotniki.

Trenutno v mladinskem hotelu gostijo mlade odbojkarje iz Italije, ob njih pa tudi običajne potonike z nahrbtniki Foto: Alenka Tratnik
Trenutno v mladinskem hotelu gostijo mlade odbojkarje iz Italije, ob njih pa tudi običajne potonike z nahrbtniki Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA> V Mladinskem centru in hotelu Ajdovščina (MCH) so po dveh mesecih delovanja z obiskom in povpraševanjem po nočitvah zadovoljni. Hostel, ki pod streho novega objekta v športnem centru Pale ponuja skupaj 50 ležišč, kljub začetnim neznankam očitno uspešno prebija led. Po besedah vodje Mateja Likarja so v sodelovanju z občinskim zavodom za šport v mesto pritegnili različne športne ekipe.

Med drugim so gostili mlade nogometaše, trenutno pri njih prenočujejo mladi odbojkarji iz Italije, v prihodnjih dneh pričakujejo udeležence kolesarske tekme in v avgustu nekaj športnih klubov. Hkrati se v hostlu ustavijo “običajni”, prvenstveno mlajši popotniki iz Evrope in od drugod.

“Četudi smo novi, imamo kar precej povpraševanja na različnih portalih. Dejstvo pa je, da smo za večino popotnikov še vedno predvsem prehodna točka, zato se tu ustavijo samo za dan, ali pa iščejo le nočitev. Potrebujemo turistične produkte, s katerimi bomo goste zadržali za vikend ali dlje. Tu je vidimo še precej možnosti in zlasti povezovanje in sodelovanje različnih subjektov,“ na podlagi prvih izkušenj ocenjuje Likar.

Kot dodaja, se s cenami lahko primerjajo z drugimi mladinskimi hoteli v Sloveniji. Nočitev na osebo stane od 20 do 23 evrov, gostje pa lahko uveljavijo popuste, običajne za tako ponudbo. V stavbi centra je bar, jeseni pa naj bi za obiskovalce hotela uredili priročno čajno kuhinjo. Za zdaj lahko gostje za tri evre zajtrkujejo v gostinskem lokalu v mestu, kjer lahko za 5,5 evra dobijo tudi kosilo. Za organizirane skupine pa to ponudbo lahko zagotovijo v MCH.

V novih prostorih deluje tudi TIC, ki se je sem preselil iz središča mesta. Ajdovci nad selitvijo sicer niso najbolj navdušeni, turisti pa pot iz mestnega jedra do Pal izkoristijo za ogled mesta in spoznavanje njegovega utripa.

AT


Najbolj brano