Mladinski center ne bo le za mladino

Čeprav je Vrtojba pred kratkim dobila sodoben mladinski center, se v njem redne dejavnosti še ne dogajajo, pa tudi zavod KŠTM z njim ne bo upravljal. Kdo ga bo uporabljal, odloča uprava občine, pravi župan Milan Turk. Mladim bi pri PTP zagotovili prostor za druženje.

V sodobnem centru se odvijajo prireditve, redna dejavnost še ne. Kdo ga bo uporabljal, bo določila občina, ki še zbira predloge.
V sodobnem centru se odvijajo prireditve, redna dejavnost še ne. Kdo ga bo uporabljal, bo določila občina, ki še zbira predloge. 

VRTOJBA> Za približno pol milijon evrov sodobno prenovljeni nekdanji kulturni dom v Vrtojbi, ki so ga odprli pred kratkim, je že začel gostiti prireditve. Čeprav se uradno imenuje Mladinski center, ne bo namenjen le mladini, pač pa vsem društvom. Prav tako z njim ne bo upravljal Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino (KŠTM), ki je pred kratkim, potem ko mu je grozila ukinitev, dobil direktorja Aleša Bajca.

“Upravljalec je občinska uprava, odloča se na podlagi pravilnika o oddaji občinskih prostorov v najem. Naredili bomo hišni red, ko bo jasno, katere so trajne potrebe, bomo zadeve uskladili. Zagotovili bomo, da bodo prostori odprti, morda bomo potrebovali oskrbnika. Sedaj zbiramo predloge, kaj bi se tam dogajalo in kdo bi uporabljal prostore. Interes je, hudega navala pa še ni,” pravi župan Milan Turk in dodaja, da KŠTM ne bo razpolagal ali tržil občinskih objektov, tudi novega centra ne.

Če si je mladina obetala, da bo v MC dobila svoje “osvobojeno ozemlje”, se je uštela. A Turk pravi, da zanje iščejo prostor, kjer bi lahko bolj sproščeno ustvarjali in se družili. Občina je že pred leti na MMP postavila dva zabojnika, v katerih vadijo mladi glasbeniki. Možnosti se odpirajo še pri nekdanji stražarnici pri Primorskem tehnološkem parku. Poskusi, da bi tam uredili prostor za mladino, niso novi, saj tam načeloma hrupnejše dejavnosti ne bi bile moteče. “Razmišljamo, da bi kupili še dva kontejnerja, pri stražnici uredili okolico, dolgoročno pa postavili šotor in sanitarije. Pogovoril se bom z mladimi, če bodo s tem zadovoljni, se da to kar hitro narediti,” obljublja župan.

Premakniti se utegne tudi na travniku med Vrtojbico in Podmarkom, na prostoru nesojenega športnega parka. “Mladi so zainteresirani za poligon za gorsko kolesarjenje in skate park. Če se izkaže interes in bodo skrbeli zanju, smo pripravljeni dati nekaj denarja, da se tam uredi manjši športni park,” dodaja župana.

MM


Najbolj brano