Letina kostanja je obetala lep pridelek, a je pridelovalcem nedavno zagodla burja

Goriška
, posodobljeno:

Okrog 1500 gostov se je nedeljo odločilo preživeti ob spoznavanju kulinarične vsestranskosti kostanja. Letošnji praznik kostanja v Vitovljah, že 27. po vrsti, je postregel s pestrim programom za vse generacije, a kot je povedala članica Turističnega društva Vitovlje Barbara Winkler Koren, ni namenjen zgolj gostom, temveč tesno povezuje tudi lokalno skupnost.

Pečen kostanj je še vedno najbolj priljubljena različica med 
obiskovalci.
Pečen kostanj je še vedno najbolj priljubljena različica med obiskovalci.Matija Štrukelj

VITOVLJE > V nedeljo popoldan je v Vitovljah že 27. zadišalo po kostanjevih dobrotah, ki jih je Turistično društvo Vitovlje (TDV) ponujalo obiskovalcem tradicionalnega praznika kostanja. Kljub nekoliko slabši letini so Vitovci za goste pripravili pestro gastronomsko ponudbo, v kateri je izstopal predvsem avtohtoni vitovski maron.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.