Kotalkališče v Solkanu bo v kratkem pokrito

V Kotalkarskem klubu Perla bodo le dobili streho nad glavo. Če bo vreme prizanesljivo, bodo ploščad v Solkanu pokrili do božičnih praznikov. S tem bo tudi KS Solkan končno dobila pokrit prostor za prireditve.

Kotalkarji bodo dobili streho nad glavo Foto: Leo Caharija
Kotalkarji bodo dobili streho nad glavo Foto: Leo Caharija

SOLKAN > Klubska prizadevanja za pokritje ploščadi, ki so jo na območju nekdanjega vojaškega poligona odprli pred dvanajstimi leti, trajajo že precej časa. Z lastnikom in glavnim investitorjem KS Solkan pa se bodo, kot kaže, v kratkem vendarle razveselili nove pridobitve, ki bo omogočila izvedbo športnih in drugih prireditev tudi v zimskih mesecih oziroma v času padavin.

Kotalkališče si KS Solkan prizadeva pokriti že več let. Pred dvema letoma so se skoraj že dogovorili, da bi podjetje Energetska proizvodnja kotalkališče prekrila z montažnim objektom, na streho katerega bi postavili fotovoltaične panele z močjo 180 kilovatov. Dobiček od prodaje elektrike, te bi bilo dovolj za 90 hiš, bi si delila podjetje in občina. Po nekaj zapletih, tudi zaradi zakonodaje, je Energetska proizvodnja odstopila od projekta. MM

Kljub ne najbolj prijaznem vremenu so v teh dneh že postavili lesene opornike, ki bodo nosili jekleno kritino nad ploščadjo. Zaprta oziroma zavarovana pa bo tudi severna stran konstrukcije.

Kotalkališče s pripadajočimi betonskimi tribunami, priložnostnimi slačilnicami in skladiščem opreme utegne krstno revialno predstavo pod novo streho gostiti že letos. V klubu, ustanovljenem leta 1996, vadi približno 40 otrok, ki bodo po besedah dolgoletnega predsednika KK Perla Romana Anzeljca le dobili domovanje za vse letne čase. Idejni in gradbeni projekti za kotalkališče, nad katerim imajo v klubu služnostno pravico, so sicer stekli že pred leti, po nekaj zasukih pa so se odločili za aktualno zasnovo. Pokrita ploščad bo služila tudi za večje prireditve krajevne skupnosti. Ta namreč zanje nima ustreznega prostora. ALEŠ SORTA


Najbolj brano