Kolesarska steza Solkan-Plave vse bliže uresničitvi

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi denarja za gradnjo 9,27 kilometra dolgega odseka dvosmerne kolesarske steze med Solkanom in Plavami. Projekt, katerega skupna vrednost znaša 4,9 milijona evrov, bo v višini 3,4 milijona evrov sofinanciran iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi denarja za izgradnjo 9,27 kilometra dolgega odseka dvosmerne kolesarske steze med Solkanom in Plavami Foto: Nace Novak
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi denarja za izgradnjo 9,27 kilometra dolgega odseka dvosmerne kolesarske steze med Solkanom in Plavami Foto: Nace Novak

LJUBLJANA> Odsek, ki bo predvidoma zgrajen do konca leta 2014, je del približno 34 kilometrov dolge kolesarske povezave med Mirnom, Vrtojbo, Novo Gorico in Kanalom. Novozgrajeni del med Solkanom in Plavami bo med drugim povezal tudi Športni park Solkan s spodnjo Soško dolino, zato na tem območju pričakujejo povečanje kolesarskega prometa.

Z uresničitvijo projekta bodo omogočili varnejše kolesarjenje, izboljšali bodo opremljenost kolesarskega omrežja v Sloveniji, obenem pa bo projekt prispeval k zagotavljanju razmer za nadaljnji razvoj turizma v regiji. Kolesarska povezava med Mirnom, Vrtojbo, Novo Gorico in Kanalom je namreč del daljinske kolesarske povezave med Novo Gorico in Predelom, v prihodnosti pa se bo navezala tudi na kolesarske povezave v Italiji in Avstriji.

Denar evropske kohezijske politike je zagotovljen še za pet kolesarskih projektov po Sloveniji, in sicer za kolesarske povezave Kranjska Gora-Gozd Martuljek-Jesenice, Jesenice-Lesce-Bled, Brezovica-Vrhnika-Logatec, Podčetrtek-Imeno, Škofije-Koper-Piran-meja s Hrvaško.

Z izjemo zadnje so bile odločbe o dodelitvi denarja izdane že za vse projekte, njihova izvedba pa je v teku oziroma ponekod v zaključku izvedbe, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

STA


Najbolj brano