“Ključ za upanje” spet napolnil dvorano

Nabito polna dvorana staršev, na desetine nastopajočih učencev, veliko prostovoljnega dela učiteljev, več kot sto sponzorjev med lokalnimi podjetji. To so le nekatera dejstva tradicionalne dobrodelne prireditve Ključ za upanje Osnovne šole Milojke Štrukelj, ki je po covid premoru znova zaživela v živo, namenjena pa je zbiranju prostovoljnih prispevkov za šolski sklad.

Ključki za upanje so bili oštevilčeni in vsakega je bilo mogoče 
zamenjati za praktične pakete, ki so jih prispevali sponzorji. Foto: Nace Novak
Ključki za upanje so bili oštevilčeni in vsakega je bilo mogoče zamenjati za praktične pakete, ki so jih prispevali sponzorji. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Z odzivom smo zelo zadovoljni. Zaradi dolgega premora med covidom nismo vedeli, kako bo z obiskom, ampak glejte, polna dvorana,” je bil v torek popoldne navdušen ravnatelj Osnovne šole Milojke Štrukelj Janez Kobe. Povedal je tudi, da s prireditvijo in pripravami nanjo med učenci spodbujajo solidarnost, v pripravah na dogodek pa sodeluje tudi velik del kolektiva.

Zbiranje prispevkov za šolski sklad

“Glavni namen Ključa za upanje je zbiranje prostovoljnih prispevkov za šolski sklad. Šolski sklad pa ima nalogo, da poskrbi za ranljivo skupino učencev, pa tudi za nadarjene učence,” je pojasnila Martina Murovec, predstavnica staršev v šolskem skladu. Letos so se osredotočili na nakup učnih pripomočkov za kvalitetnejši pouk, glede na prošnje staršev za pomoč, ki jih na šolskem skladu obravnavajo, pa je pojasnila, da jih je vse več in da vse več staršev potrebuje pomoč predvsem pri plačevanju stroškov šole v naravi.

Tudi letos so že pred prireditvijo ponujali ključke za upanje in v zameno zanje zbirali prostovoljne prispevke. Do ponedeljka jih je šlo v promet okrog 700, priporočljiv prostovoljni prispevek pa je bil pet evrov. Cilj je bil zbrati okrog 5000 evrov, kolikor so običajno zbrali v letih pred covidom, in kot je na prireditvi povedal ravnatelj, je bilo letošnje leto rekordno.

Adi Smolar, srečelov in polet z letalom

Poleg pevskega zbora podružnične osnove šole Ledine in matične osnovne šole so nastopili tudi plesalci in nekateri posamezniki, zvezda prireditve pa je bil Adi Smolar, ki se je odrekel honorarju, učencem in njihovim staršem pa je med komadi natrosil tudi nekaj življenjskih o tem, kako je treba v življenju delati dobro, ker le to zares šteje. Prvim in drugim je svetoval tudi, naj raje živijo življenje, kot da ga samo opazujejo prek različnih ekranov.

Prireditev je podprlo tudi več kot sto lokalnih podjetij, ki so prispevala denar ali darilca. Ključki so bili namreč oštevilčeni, tako da se je prireditev zaključila z neke vrste srečelovom. Glavna nagrada je bil polet z letalom.


Najbolj brano