Klemen Miklavič je novi župan Nove Gorice

Še nekaj glasov manjka do konca štetja v Novi Gorici, a ima izzivalec dosedanjega župana Mateja Arčona neulovljivo prednost.

Miklavič (drugi z desne) v objemu partnerke Nine Bizjak.  Foto: Nace Novak
Miklavič (drugi z desne) v objemu partnerke Nine Bizjak.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Pesmi, zastave, objemi, poljubi in celo kakšna solza. Tako je v tem trenutku v štabu Goriške.si, kjer bo novi župan Mestne občine Nova Gorica Klemen Miklavič čez nekaj minut rezal torto.

Začenja se nova zgodba, je prepričan Miklavič, ki je na vprašanje, kaj je bilo odločilno za zmago, odgovoril: “Predvsem to, da smo ponudili neko novo obliko pristopa, se pravi gibanje. Občanke in občani smo se organizirali in občanke in občani smo komunicirali. Smo ekipa z zanosom, z energijo, in to smo uspeli sporočiti.”

“Proračun je tisti, ki je prvi na dnevnem redu, to mi bo verjetno vzelo vsaj dva meseca dela, ker bo nastavljen glede na naše prioritete, ki so precej različne od tistega, kar je bilo doslej,” pa je odgovoril na vprašanje, česa se bo najprej lotil, ko vstopi v župansko pisarno.

Jutri, je še napovedal, bo z ustanoviteljem gibanja in svojim najbolj tesnim sodelavcem Luko Manojlovićem šel na obisk na Univerzo v Novi Gorici.


Najbolj brano