Kaže, da bodo “Novo Gorico” podaljšali

Polemike v zvezi z izravnavo Kidričeve ulice in rušenjem dela Vojkove ceste na ureditvenem območju ob Gasilskem domu se še niso polegle. Kot kaže, pa so svetniki v novem mandatu bolj naklonjeni novi cestni ureditvi na tem območju, ki v razvojnem konceptu mesta pomeni širitev mestnega središča.

Namesto do roba zabavišča Perla bo Kidričeva ulica v prihodnje  segala do  Solkana. Mestni svet je v prvi obravnavi potrdil temu namenjeni podrobni prostorski načrt.
Namesto do roba zabavišča Perla bo Kidričeva ulica v prihodnje segala do Solkana. Mestni svet je v prvi obravnavi potrdil temu namenjeni podrobni prostorski načrt. 

NOVA GORICA> Da je ureditev severnega dela mesta ob gasilskem domu, ki je precej zanemarjen, nujna, se vsi strinjajo. Sporno je le vprašanje cestne ureditve, ki pa bistveno posega v ta mestni predel. V oddelku za okolje in prostor se ob podpori stroke zavzemajo za izravnavo Kidričeve ulice, imenovane magistrala, in podaljšanje Lavričeve ulice do solkanske obvoznice. To pa bi pomenilo, da bi morali rušiti del Vojkove ceste in nekatere starejše zgradbe ob križišču s Sedejevo ulico, avtopralnico in bencinske servise.

Na tem temelji tudi podrobni prostorski načrt (OPPN), ki so ga nedavno v prvem branju potrdili mestni svetniki. Seveda ni manjkalo polemičnih razprav.

IRENA TUREL

Več o njih preberite v ponedeljkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano