Gostinci so pripravili izbor receptov iz špargljev
Goriška
4. 05. 2020, 6:05
, posodobljeno:
Mesec špargljevih jedi, podprt s prepoznavnimi Praznikom špargljev v Orehovljah, Divjimi okusi Krasa in Okusi Vipavske, se letos odvija za domačimi štedilniki.

Alenka Ožbot
VIPAVSKA DOLINA, KRAS > Na pobudo mirensko-kostanjskega zavoda za turizem pa je 11 kuharjev iz Vipavske doline in Krasa z zamejstvom pripravilo izbor edinstvenih receptov Šparglji - beluši. Kulinarični pisec Toni Gomišček je napisal spremno besedo, zbirka poleg nasvetov za pripravo jedi ponuja zgodovino gojenja in uporabe špargljev, njihove vloge v primorski kuhinji se v uvodnem nagovoru dotakne kuharski mojster Tomaž Kavčič.
Recepti so na voljo na https://www.mirenkras.si/publikacije. Tiskana verzija bo izšla maja v slovenščini, italijanščini in angleščini. Naprodaj bo na info točkah, v branje jo bodo ob obisku gostiln ponudili v projekt vključeni partnerji.
{CURRENT-PAGE} / {ALL-PAGES}
×