Goriško poletje prinaša koncerte, ulično gledališče, letni kino...

V sklopu Goriškega poletja se bo letos zvrstilo več kot sto dogodkov, ki bodo popestrili poletne dni od 13. junija do 31. avgusta. Tako bo med drugim na prvi poletni dan, 21. junija, v središču mesta nastopila glasbena skupina Katalena, na sporedu pa bodo še letni kino, festival saxgo in številni drugi dogodki.

Utrinek s koncerta v sklopu Goriškega poletja Foto: Ana Cukijati
Utrinek s koncerta v sklopu Goriškega poletja Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > Goriško poletje se bo začelo v petek, 14. junija, ko bo Novo Gorico obiskala kolesarska karavana dirke po Sloveniji. Zvečer bo dogajanje ob 60. obletnici krajevne skupnosti Nova Gorica popestril nastop Tatjane Mihelj in skupine ABBAmia. Glasbeno obarvan bo tudi že večer prej, s prvim izmed treh glasbenih večerov Tabor.

V Zelenem gaju v Dornberku bodo 15. junija nastopili Šank rock.

Katalena, Niet, Klemen Klemen in saksofon

Na prvi poletni dan, 21. junija, se bo ob 16. uri v središču Nove Gorice začel Praznik glasbe, ki je del mednarodne iniciative 'Fête de la Musique'. Glasbeni nastopi bodo na sporedu vse do 23. ure na več lokacijah po mestu, vrhunec pa bo ob 21. uri na Ploščadi Silvana Furlana s koncertom skupine Katalena.

Med večjimi dogodki izstopajo koncert Slavka Ivančiča in skupine Flirrt, ki bosta na sporedu 19. julija in 23. avgusta, ter Festival Saxgo24, ki se začenja 28. junija na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici.

24. junija bodo v KC Mostovna nastopili Alo!stari in Lim, smrad in Žila, 28. junija Trkaj z gosti in Klemen Klemen, 6. julija pa Niet in Smetnaki.

Med festivalskimi prireditvami od 24. julija do 31. julija napovedujejo Letni kino Silvana Furlana, Mednarodni festival Glasbe sveta od 25. julija do 3. avgusta ter Poletno sceno, ki bo na sporedu od 24. junija do 6. julija.

Prireditve lokalnih društev

Poleg osrednjih dogodkov bodo poletne dni popestrile tudi prireditve lokalnih društev, kot so praznik Šempasa Mohorjevo, B'ndimska kvatrnica v Braniku, Praznik polente in Poletna polenta, krajevna praznika Kromberk-Loke in Prvačina ter Kulturno-etnološka prireditev Kovaški odmev.

Goriško poletje se bo zaključilo z Dnevom ljubiteljske kulture, kjer se bodo predstavila kulturna društva, ki so del Zveze kulturnih društev Nova Gorica. Dan bo obogatil gastronomski festival Okusi brez meja na Delpinovi ulici, za glasbo pa bo poskrbel tradicionalni koncert Goriškega pihalnega orkestra z uspešnicami skupine Queen.

Občani bodo v tem tednu prejeli zgibanko s programom poletnih prireditev, ki bodo vključevali dogodke do 9. julija, drugi del zgibanke pa bodo prejeli v začetku julija. Zgibanka bo na voljo tudi v Turistično-informacijskem centru v Novi Gorici.

Program je pripravil Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ob podpori Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju z lokalnimi akterji.


Najbolj brano