Čas je za ureditev mesta

“Kritike nekaterih svetnikov, da je treba v proračunu več denarja nameniti gospodarstvu, zavračam, ker smo glede pomoči gospodarstvu med najboljšimi,” pred današnjo, proračunsko sejo mestnega sveta pravi župan Matej Arčon. In dodaja: prednost ima urejanje Nove Gorice.

Del svetnikov bi 300.000 evrov za rolkarski poligon raje namenil gospodarstvu. Temu že dovolj pomagamo, pravi župan Arčon,  prioriteta je urejanje mesta, tudi s poligonom.
Del svetnikov bi 300.000 evrov za rolkarski poligon raje namenil gospodarstvu. Temu že dovolj pomagamo, pravi župan Arčon, prioriteta je urejanje mesta, tudi s poligonom.  

NOVA GORICA> Župan Matej Arčon je pojasnil, da je občina glede na število prebivalcev in vložke na prvem mestu po pomoči gospodarstvu z nepovratnimi spodbudami. Prepričan je tudi, da so investicije druga največja pomoč in da v času, ko na državni ravni vsi govorijo, da je treba spodbujati naložbe, na občini vlagajo v šolsko in komunalno infrastrukturo ter v ureditev Nove Gorice.

“Mislim, da je bilo v zadnjih letih mesto podhranjeno in da je njegovo urejanje prioriteta za naslednjih nekaj let,“ je še povedal župan in omenil, da Nova Gorica samo od koncesijskih dajatev od iger na srečo v proračun dobi šest milijonov evrov, na račun davka za uporabo stavbnega zemljišča igralnic Park in Perla pa 1,5 milijona evrov. Ta denar pa je do zdaj ves čas odtekal iz mesta.

Nekaterim svetnikom gre v nos, da je občinska uprava v proračunu predvidela 300.000 evrov za ureditev rolkarskega poligona, češ da bi bilo ta denar bolj smotrno nameniti za gospodarstvo. S tem denarjem slednjega ne bi rešili, pa je, nasprotno, prepričan Arčon.

Nekaj denarja za rolkarski poligon, ki naj bi ga začeli urejati že letos, je bilo že porabljenega, saj je arhitekt v sodelovanju s fanti, ki “skejtajo”, že zasnoval park betonske konstrukcije, ki bo po njihovem mnenju bolj varen, bolj vzdržljiv in manj hrupen, tik ob vpadnici v mesto pa bo dajal Novi Gorici tudi urbani pridih. V pripravi je že tudi dokumentacija za gradbeno dovoljenje.

NACE NOVAK


Najbolj brano