Bo trg končno prenovljen?

Na nedavni slavnostni seji krajevnega sveta Črni Vrh nad Idrijo so nagradili svoje najbolj marljive krajane, preverili utrip kraja in, podobno kot že vrsto let, trčili ob vprašanje, ali bo vaški trg letos končno dočakal prenovo.

Črnovrški trg že leta čaka na popolno prenovo
Črnovrški trg že leta čaka na popolno prenovo  

ČRNI VRH> Na planoti so letos dobili novo knjižnico in nared so projekti za izgradnjo vrtca. Še pred njim naj bi obnovili vaški trg, a kljub večletnemu prelaganju projekta še vedno ni povsem jasno, ali bodo zanj končno dobili denar.

Nagrade je krajevna skupnost podelila Alojzu Rupniku, ki je med drugim dolgo predsedoval skupnosti, učiteljici klekljanja Anki Jamšek in smučarskemu tekaču Marku Rupniku.

Prenovo trga so začeli pripravljati pred skoraj desetimi leti. Občina Idrija za 600.000 evrov vredno ureditev meteorne kanalizacije, avtobusnih postajališč, javne razsvetljave in površine trga ter za nakup urbane opreme upa na 70-odstotno sofinanciranje iz evropskega sklada za razvoj podeželja. Medtem ko lani na razpisu ni uspela, je ministrstvo za kmetijstvo tudi po letošnji oddaji vloge zahtevalo, da sledno dopolnijo. Miran Podobnik iz občinske uprave je zagotovil, da je vloga zdaj popolna in čaka le še na odločitev. Zato je predsednik krajevne skupnosti Jurij Kavčič na nedavni slavnostni seji krajevnega sveta izrazil upanje, da bodo na trgu letos le odprli gradbišče.

Gradnja prav tako 600 tisočakov vrednega novega vrtca ob osnovni šoli pa se prihodnje leto skoraj gotovo ne bo “izmaknila”. Vrtec je namreč premajhen in 19 najstarejših od skupaj 51 otrok ima igralnice v neprimernih prostorih v šolski stavbi. Letošnja največja pridobitev za Črni Vrh pa je nova knjižnica.

SD


Najbolj brano