Biser nad mestom si zasluži več

Kostanjevica nad Novo Gorico z grobnico Burbonov, s Škrabčevo knjižnico, kapelo in frančiškanskim samostanom privablja številne obiskovalce in turiste. Okolica pa je precej zanemarjena, saj jo podjetje Komunala čisti le enkrat na mesec. Mestni svetniki so prepričani, da bi jo morali čistiti večkrat.

Medtem ko je rožni vrt burbonk, ki ga je zasnovalo in zanj skrbi Društvo ljubiteljev vrtnic, zelo lepo urejen,  je za širšo okolico samostana in cerkve slabo poskrbljeno.   Foto: Leo Caharija
Medtem ko je rožni vrt burbonk, ki ga je zasnovalo in zanj skrbi Društvo ljubiteljev vrtnic, zelo lepo urejen, je za širšo okolico samostana in cerkve slabo poskrbljeno.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Na to pomanjkljivost je v mestnem svetu opozorilo že kar nekaj svetnikov, nazadnje DarinkaKozinc (SD). Predstavniki frančiškanskega samostana namreč opozarjajo, da je glede na številne obiske in pomembne prireditve na Kostanjevici okolica preslabo vzdrževana.

Kozinčeva je zato predlagala spremembo občinskega pravilnika o urejanju mesta, ki med drugim določa, kako pogosto je treba čistiti in vzdrževati posamezne mestne predele.

IRENA TUREL

Več o tem lahko preberete v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano