
Žar za pomlajevanje
Prehranjevanje v naravi ima že od nekdaj svoj čar in pri tem je v ospredju vsekakor - žar. Spomnim se, kako smo v mladosti jedli na polju, ob košnji, žetvi ali spomladi med sajenjem in v jeseni, ko smo pobirali pridelke. Tedaj sicer nismo poznali klasičnega žara v današnjem pomenu besede, marveč smo ogradili kurišče s kamni, nabrali frašje, ga zakurili in spekli krompir.
Ogenj in vonj po pečeni jedi navdušuje tudi danes. Pod pojmom “jesti v naravi” skoraj vedno pomislimo na pečenje mesa na žaru. Ne poznam nikogar, ki se na žar ne bi dobro pripravil in v naravo poleg treh ali štirih vrst mesa za žar ne bi odnesel še paradižnikov, paprike, čebule, česna, kumaric ter dišav in zelišč. Tudi zelene solate so s premislekom izbrane in solatne sklede z ajdovo ali ječmenovo kašo, z grahom in fižolom, pa tudi sadne kupe in posladki popestrijo prijeten obed.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.