
Foto:
Vinorodna Primorska v Perli
Sobota
2. 02. 2019, 19:02
Nova Gorica V novogoriškem Hitu so se pred leti odločili, da bodo na svojih vinskih dogodkih, konec januarja in konec avgusta, povezali vina iz primorskih vinorodnih okolišev, Brd, Krasa in Vipavske doline, ki se stikajo z Novo Gorico, ter Istre, s kulinariko iz restavracij in slaščičarn iz njihovega sistema.
NOVA GORICA > Konec prejšnjega tedna je tako 28 vinarjev približno 400 obiskovalcem iz Slovenije in Italije ponudilo več kot 80 vin na peti izvedbi Park Wine Stars v hotelu Park. Vina so povezali z jedmi iz vse Slovenije, saj so jih pripravili mojstri iz restavracij v Novi Gorici, Kranjski Gori in na Šentilju. Manjkala ni niti vse bolj uveljavljena goriška delikatesa tega časa, goriška roža, ki jo je v svojo jed vtkal Matjaž Šinigoj, vodja kuhinje v Perli. Dogodek, ki so ga popestrili glasbenica Lucienne Lončina in plesalke z Madžarske, je bil odgovornost in svojevrstna učna ura tudi za gostinske delavce iz Hita.
{CURRENT-PAGE} / {ALL-PAGES}
×