Šparglji z jajci veljajo za preprosto, a zdravo in okusno jed.
Šparglji z jajci veljajo za preprosto, a zdravo in okusno jed. Foto: Miha Bratina

Sestavina, ki buri domišljijo kuharskih mojstrov

Sobota

Čeprav je delovanje gostiln v tem času še vedno deloma omejeno, je enajst kuharskih mojstrov pod okriljem zavoda Turizem Miren-Kostanjevica sodelovalo pri izdelavi brošure receptov z naslovom Šparglji in beluši: Iz narave na krožnik po namigih kuharskih mojstrov Vipavske doline in Krasa. Zaenkrat je dostopna na spletu, v prihodnjem tednu pa jo bodo izdali tudi v tiskani obliki, v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku.

Kot je povedala Ariana B. Suhadolnik, direktorica zavoda Turizem Miren Kostanjevica, so čas, ki bi ga sicer posvetili organizaciji spomladanskih prireditev v občini, izkoristili za pripravo publikacije. “Njen namen je promocija in pozicioniranje špargljev kot ene najpomembnejših sestavin spomladanskih krožnikov mediteransko-kraške kuhinje. Še posebej ponosni smo, da so s tem šparglji umeščeni v shemo Okusi Slovenije,” je pojasnila B. Suhadolnik.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.