14 briških vinarjev je s pomočjo someljejev in strokovnjakov v Vili 
Vipolže predstavilo široko paleto rebul.
14 briških vinarjev je s pomočjo someljejev in strokovnjakov v Vili Vipolže predstavilo široko paleto rebul. Foto: Sašo Dravinec

Rebula za samozavest

Sobota

Kot se merlot in cabernet sauvignon podata Bordeauxu ter modri pinot in chardonnay Burgundiji, tako je rebula najbolj doma v Brdih. Rasti mora na flišnatih terasah, poudarjajo briški vinarji in v isti sapi dodajajo še mikroklimatsko posebnost Brd, približno enako oddaljenost od morja in od prvih alpskih hrbtov.

Vinski svet je velik in izjemno pester, Slovenija pa je v njem palček, a s potencialom. Ko kje daleč beseda nanese na slovenska vina, si sogovorniki iz spomina najprej prikličejo rebulo in Brda. Da je tako, ni niti približno naključno, saj so briški vinarji zelo veliko naredili za prepoznavnost svojih krajev, ki so jih v mednarodni promociji karseda tesno povezali z rebulo.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.