
Med njimi so v akciji še posebej dejavni ajdovski osnovnošolci z OŠ
Šturje (na fotografiji z Anko Peljhan na levi in mentorico Petro
Ušaj). Foto:
Nova knjiga receptov slovenskih šolarjev
Sobota
24. 11. 2019, 17:11
Anka Peljhan, kreatorica velikega projekta Kuhnapato, s katerim je med številnimi šolarji zbudila zanimanje za zdravo hrano ter prehransko in kulinarično tradicijo, v novo sezono stopa z novo knjižno izdajo.
SLOVENIJA > Knjiga Bolj in manj znane jedi naših babic zajema dolgo vrsto receptov za prigrizke, sladke priloge, jedi na žlico in kvašene praznične jedi, ki so jih v sodelovanju s svojimi babicami pripravili šolarji iz vse Slovenije. Med njimi so v akciji še posebej dejavni ajdovski osnovnošolci z OŠ Šturje, ki so sodelovali tudi v letošnjem začetnem dejanju devete sezone na Dan hrane, ko so kuhali za sošolce. Iz spodbude s kuharskim tekmovanjem se je akcija prelevila v otroški kuharski festival, ki združuje pomembne teme o zdravju, prehrani, izobraževanju, turizmu in socialnih vezeh. Vrednost projekta so prepoznali tudi v Evropski komisiji, ki ga je nagradila za prispevek k zdravemu in trajnostnemu načinu življenja.
{CURRENT-PAGE} / {ALL-PAGES}
×