
Moški ne znajo kuhati. Mar res?!
Prejšnji teden sem bila spet na nekem izobraževanju. Bilo je veliko tujcev, od vsepovsod, vsi so bili navdušenim nad našim Bledom, kjer je bila konferenca. Tudi predavatelji so bili pretežno iz tujine in eno predavanje oziroma delavnica se me je še posebej dotaknila. Zakaj? Zato ker sem na tej delavnici ugotovila, da še zdaleč nisem tako odprta, svetovljanska in sprejemajoča, kot bi si želela biti. Govorili smo namreč o predsodkih.
Oh, jaz pa že nimam predsodkov, sem si mislila. No, včasih kakšnega malega, a s temi stvarmi znam hitro počistiti. Pa se je izkazalo drugače ... Predavateljica je bila Romunka. Čisto potiho, nekje v zadnjem kotičku možganov se mi je prikradla misel, češ, a Romunka bo predavala?! Kaj pa oni sploh vedo, sto let so za nami. In že sem imela v mislih prizore romunskih kombijev, ki so parkirani pred našimi zabojniki s starim papirjem in otroci v raztrganih oblačilih kopljejo po zabojnikih in iščejo ... sploh ne vem kaj. Evo ga! Prvi predsodek! Predavateljica Romunka je bila vrhunska. Vsem nam je zaprla usta, ko je rekla: “Sem Romunka in ne kradem.” Takoj je počistila s predsodki, ki smo jih imeli mnogi.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.