Dve generaciji: Ada in Ago Špacapan.
Dve generaciji: Ada in Ago Špacapan. Foto: Miha Bratina

Zametki kraške visoke kuhinje

Kulinarika

Po novem letu številni gostinci zaprejo za nekaj tednov, da vzamejo zalet za pomlad. No, zadnja leta je začetek nove sezone za marsikoga že ob valentinovem. Pri Špacapanovih, v eni najbolj izpostavljenih kraških postojank, pa imajo pozimi veliko dela. Konec tedna imajo odprto gostilno, druge dni pa veliko dela s suhimi mesninami in piljenjem ponudbe, ki jo je Ago Špacapan zapeljal v precej nove, a še vedno docela kraške vode.

Kras je očarljiv v vseh letnih časih. Pozimi ga turisti nekoliko manj oblegajo, a zna biti v sončnih dneh, ko se pritaji tudi burja, vendarle živahno. Iz mest pridejo dobro opremljeni kolesarji in pohodniki, marsikdo si za cilj izleta izbere Lipico ali Štanjel, potem pa je treba najti kakšno toplo zatočišče.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.