Vinakoper kuje vroče londonsko železo
Foto: Vinakoper

Vinakoper kuje vroče londonsko železo

Kulinarika

V Vinakopru kujejo železo, dokler je vroče. Priznanje Best in Show za njihov Capris orange muškat v ocenjevanju britanskega Decanterja je pomemben promocijski vzvod.

Koper “Odločili smo se, da za mnenje o tem vinu in nasploh istrskih vinih povprašamo vrsto znanih osebnosti, ki so tako ali drugače povezani z vinom in Vinakoprom ter širijo kulturo pitja vina. Nastala bo serija krajših intervjujev, ki jih bomo jeseni predvajali na digitalnih omrežjih,” je povedal direktor Vinakopra Borut Fakin. Meni, da je visoko priznanje, kakršnega je bilo med prek 18.000 vini v ocenjevanju deležno le 51 vin, naletelo na dober odziv med publiko, saj v prejšnjem mesecu beležijo dvig prodaje njihovih vin. Snemanje intervjujev bo potekalo v dveh delih, prva skupina intervjuvancev je v kulinaričnem studiju Kebon pri voditeljici Tari Zupančič gostovala v začetku tedna. Med drugimi so bili v ad hoc TV studiu ob Šmarski cesti predsednik NZS Radenko Mijatović (na fotografiji s Taro Zupančič), koprski župan Aleš Bržan, ljubitelj vsega dobrega dr. Livio Jakomin, someljeja Majda Debevc in Valentin Bufolin, vinarji Ingrid Mahnič, Julija Jogan, Matej Zaro in Uroš Ščurek, gostinka Mojca Trnovec, pa tudi novinar in urednik Primorskih novic Sašo Dravinec. Prevladujoče mnenje je, da je priznanje izjemen dosežek, ki lahko pripomore k promociji, a je za to potrebna akcija in nenazadnje složnost vinarjev, skrbnikov istrske in primorske vinske krajine, dediščine in kulture.