
Vanja Dujc je slovenskim oljkarjem odprl vrata kuharskega templja
V Sloveniji od leta 2016, ko je bil predlog Mednarodnega sveta za oljkarstvo podan v potrditev Unescu, obeležujemo Svetovni dan oljke. Letošnje slovensko praznovanje je tesno povezano s Francijo in tamkajšnjo gastronomijo. Vzgib za to vez je bilo februarsko visoko priznanje oljčnemu olju Vanje Dujca iz Kopra. Za svojo itrano je prejel najvišje priznanje v ocenjevanju Olio Nuovo Days, ki so ga februarja pripravili v Parizu.
Današnje jutro v prostorih inštituta Le Cordon Bleu v Parizu, najbolj slovite zasebne kuharske šole na svetu, bo tesno povezano s slovenskim oljkarstvom. Med 9.30 in 11.30 bo tam potekala poglobljena degustacija enajstih slovenskih oljčnih olj. Predstavila jih bo Emanuelle Dechelette. Slovenijo bosta zastopala minister za kmetijstvo Jože Podgoršek in generalna direktorica direktorata za hrano Ana Le Marechal Kolar. Vrhunskim francoskim kuharskim mojstrom, someljejem in nekaj novinarjem bosta predstavila Slovenijo in njeno oljkarstvo, sledila pa bo degustacija, ki bo sklenjena s sladico z oljčnim oljem. Pripravil jo bo priznani francoski slaščičar Gaël Clavière.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.