V Izoli Pomol okusov in Dnevi sardel
IZOLA > Jutri bo nekdanji carinski pomol v Izoli spet prizorišče okusnega festivala Pomol okusov. Vse odmevnejša mesečna prireditev, za katero je veliko zanimanje tako med publiko kot med ponudniki, saj vseh, ki bi sodelovali zaradi premalo prostora žal ne morejo sprejeti medse, bo potekala med 11. in 22. uro. Ponudba bo pestra, v največji meri sredozemska, prvič pa bo poskrbljeno tudi za vegane, jedi zanje bodo pripravili na stojnici Art kavarne Odeon. Skupno bodo postavili 20 stojnic, kolikor je prostora na pomolu. “S Pomolom okusov smo zadovoljni, veseli nas res dober odziv,” pravi direktor Turističnega združenja Izola Dean Kocjančič. Zadnji, peti letošnji Pomol okusov, bo sredi oktobra. Druga polovica septembra bo v izolskih restavracijah in gostilnah izpostavljena ponudba “kraljice sardele”. Na povabilo turističnega združenja k sodelovanju se je odzvalo kar 16 izolskih gostincev. Sardele na različne načine, tako tradicionalne kot inovativne, bodo do 1. oktobra pripravljali: Fast food Veni, Gostilna Bujol, Gostilna Doro, Gostilna Korte, Gostilna Manjada, Gostilna Ribič, Gostilna Sidro, Gostilna Gušt, Grill pri Perotu, Oh My Grill, Okrepčevalnica Pergola, Gostilna Istra, Restavracija Kamin, Restavracija Marina, Ribja kantina Arrigoni in Gostilna Perla.