
Školjke vseh školjk
Užitnih školjk je kar nekaj vrst, a jih je pri nas v kulinarični rabi sorazmerno malo. Daleč najpogosteje so na krožnikih pedoči (klapavice), priljubljene so kapesante (jakobove pokrovače), dondole (ladinke), mušole (noetove barčice) in še nekatere. Redko, preredko pa so na krožnikih ostrige, prav posebne školjke, ki imajo med vsemi največji gastronomski sloves.
Pred dnevi je Matej Fišer, na Dunaju živeči Prekmurec, ki je v zadnjem času kar plodovit gastronomski publicist, na vrtu pod restavracijo Pen v Ljubljani predstavil svoje novo knjižno delo Ostrige v Evropi (vzreja, zalivi in kuharska knjiga). Gre za knjigo z nazornim in izčrpnim, tudi duhovitim uvodnim delom ter z ravno dovolj recepti za uživanje v školjkah, ki se med seboj razlikujejo ne le po vrsti, temveč v pomembni meri tudi glede na rastišče.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.