Thomas in Marinko Pintar (z desne) sta predstavljala vina iz kleti 
UOU in Pintar.
Thomas in Marinko Pintar (z desne) sta predstavljala vina iz kleti UOU in Pintar. Foto: Sašo Dravinec

Podčrtano poreklo vin

Kulinarika

Sezona vinskih dogodkov se stopnjuje. Konec prihodnjega tedna bosta velika festivala na Rijeki (WineRi) in v Portorožu (Malvazija, Žlahtni okus Mediterana), med nedeljo in torkom bo v Düsseldorfu gigantski Prowein. V začetku tedna je bilo živahno v Bolonji, kjer so pripravili tradicionalni sejem Slow Wine.

Slow Food je globalno gibanje, ki se zavzema za okusno, čisto in pošteno hrano. Iz krožka, ki ga je leta 1986 formiral Carlo Petrini s somišljeniki kot nasprotovanje filozofiji, ki je z McDonaldsom pod Španskimi stopnicami v Rimu vkorakala v srce Italije, je v slabih štirih desetletjih nastala razvejana organizacija. Za promocijo lokalne hrane, pravičnih prehranskih konceptov in tradicionalnih virov, vključno s semeni in sortami, ki zagotavljajo raznovrstnost, so v gibanju oblikovali številne vzvode. Sestavni del je tako akademija v Piemontu, pa široka založniška dejavnost, mreža podružnic v kar 150 državah sveta in v pomembni meri tudi vrednotenje pridelkov.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.