Jan Zaccaria (levo) in Mitja Pertot, gostitelja v lokalu Mood v Trstu.
Jan Zaccaria (levo) in Mitja Pertot, gostitelja v lokalu Mood v Trstu. Foto:

Mladeniča, ki pomagata graditi svetovljanski Trst

Kulinarika

Mineva leto dni, od kar sta mlada Kraševca Mitja Pertot in Jan Zaccaria v središču Trsta odprla lokal Mood, po kakršnem je Trst pravzaprav hlepel: obenem je vinski bar in bistro s profilirano ponudbo sonaravno pridelanih vin in fusion jedi.

Trst v zadnjih letih spreminja svojo gastronomsko podobo. Ponudba je vse pestrejša, k temu je pripomoglo več dejavnikov, med drugim turisti, ki jih je v “mestu v zalivu” vedno več. V središču Trsta privlačnost ohranjajo tradicionalni buffeti, ki so mešanica sredozemske in habsburške podobe mesta. Med najbolj znanimi so Da Pepi pri Borznem trgu s ponudbo kuhanega mesa, zelja in hrena, Da Siora Rosa v ulici Torino, ki bo kmalu zaprl vrata, Marascutti v ulici Battisti, ki ponuja najboljše polpete in številni drugi. Tržaška tradicija so tudi zgodovinske kavarne, nedavno je habsburški duh v mestu okrepila nova kavarna Sacher.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.