
K dobri hrani sodi dobro vino
Začenjajo se praznični dnevi, ki bodo povezali družinske člane, zaradi omejitev druženja nemara še toliko bolj. Izstop iz rutine bodo majhna praznovanja, popestrena z jedmi, ki niso na jedilniku vsak dan, in kakšno steklenico boljšega vina. Da bo praznični obed karseda harmoničen, se velja nanj pripraviti in tudi izbrati ustrezno vinsko spremljavo. Za to je v vinorodni Sloveniji veliko priložnosti, a se je za bolj karakterno izbiro treba nekoliko potruditi. Čeprav so okusi različni, pa velja opozoriti na nekatera železna načela spajanja tradicionalnih jedi in vin.
Praznike v naši kulturi obeležuje tudi obložena miza. Tradicija sledi letnim časom in običajem. Tako je marsikje v Sloveniji ob Božiču slavnostna miza v znamenju kolin in zimskih jedi, silvestrska večerja v znamenju jedi, ki so na mizi redko, spet svoje zakonitosti, nemara najbolj zakoreninjene, ima Velika noč, poleti pa zaradi obilja v naravi in toplih dni jemo zelo drugače kot pozimi.
Bakala in malvazija
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.