Dr. Stanislav Renčelj preučuje  pršute in suhe mesnine že desetletja.
Dr. Stanislav Renčelj preučuje pršute in suhe mesnine že desetletja. Foto: Marica Uršič Zupan

“Burja” za sušenje pršutov čez vse leto

Kulinarika

Kraševci so bili vedno usmerjeni v prihodnost in obenem ostali zvesti tradiciji, piše Stanislav Renčelj na ovitku knjige Od pršuta do kraškega pršuta, v kateri z izjavami in dragocenimi fotografijami natančno popisuje pot te izjemne kraške kulinarične specialitete od domače pridelave v omejenem zimskem času do nadzorovanega sušenja čez vse leto. Slednje omogoča, da danes kraški pršut ni na voljo le za izbrance, temveč po vsej Sloveniji in tujini.

V tujini je bil sicer pršut s Krasa cenjen tudi že dolgo pred množično proizvodnjo, ko so to cenjeno sušeno mesnino izdelovali posamezniki in družine.

Ne samo teran, tudi pršute so prodajali na Dunaj

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.