
V minulem tednu so bile izdatno predstavljene priložnosti in zagate slovenskega gostinstva
V iztekajočem se tednu je bilo o pomenu gastronomije izrečenih zares veliko besed, od laskavih ocen slovenskim gostincem, prek naštevanja pomanjkljivosti do nalog, ki ne bodo smele biti spregledane. V nekaj dneh sta se pokrila dva dogodka: Gourmet Cupa, ki so ga Jezerškovi tokrat pripravili skupaj s Turizmom Ljubljana, in sejem Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki je letos z vsebinskim delom precej usmerjen k slovenski gastronomiji.
Osrednja osebnost slovenskega gastronomskega tedna je bila Ana Roš iz Hiše Franko iz Starega sela pri Kobaridu. Izteka se “njeno” leto, ko je bila nosilka naziva najboljše kuharske mojstrice sveta in v katerem je utrdila prepoznavnost domače hiše in Posočja ter spodbudila velikansko zanimanje za slovensko gastronomijo. Ne le na tujem, tudi doma: zaradi njene energije in njenih dosežkov, ki so svojevrstna krona prizadevanj več kolegov, je gastronomija vsaj pri besedah postala prvorazredna sestavina slovenske turistične promocije.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.