Ikonična limonina pita z zapečeno meringo
Ikonična limonina pita z zapečeno meringo Foto: Osebni arhiv Urške Dolinšek

(INTERVJU) Sezonske sladice z Urško Dolinšek: jeseni se poveča želja po sladkem

Sobota

V hladnejših dneh si zaželimo več čokolade, toplih začimb in sezonskega sadja, pravi slaščičarska mojstrica Urška Dolinšek. Ustvarjalka izvrstnih zdravih sladic nam je pričarala mamljiv vonj jeseni in zaupala nekaj svojih receptov za sladke dobrote.

Bližajoči se hladnejši dnevi v naše kuhinje prinesejo novo obdobje, sploh če radi segamo po sezonski hrani. Vse pogosteje razmišljamo o jedeh, ki pogrejejo in celo razvajajo. Je podobno tudi, ko gre za slaščice, opažate, da si želimo drugačnih okusov kot še pred nekaj tedni?

Sprememba želja je vedno opazna in se sklada z vremenskimi spremembami, večjimi temperaturnimi razlikami, ki jih prinašajo spremembe letnih časov. Ob prihodu jeseni si ljudje spet zaželijo več čokolade, toplih začimb, kot so cimet, ingver, klinčki, in sezonskega sadja.

Slaščičarka Urška Dolinšek se je v slaščice zaljubila v Parizu, kjer je pridobivala slaščičarsko znanje. Foto: Osebni arhiv Urške Dolinšek

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.