Bojan Cepovič (drugi z desne) z ogrodjem kuharske ekipe v Oljki: 
Petrom Lukićem, Sanelo Lujić in Sanelom Kazićem (z leve).
Bojan Cepovič (drugi z desne) z ogrodjem kuharske ekipe v Oljki: Petrom Lukićem, Sanelo Lujić in Sanelom Kazićem (z leve). Foto: Sašo Dravinec

Evolucija priljubljene Oljke

Sobota

Letos mineva že četrt stoletja, kar obratuje gostilna Oljka v Vanganelu. Od začetka do danes se je tam spremenilo ogromno stvari, nekatere pa so ostale povsem enake. Denimo prijaznost osebja, nasmeh gospodarja Bojana Cepoviča, pa tudi gostov, ki ostajajo zvesti priljubljeni gostilni, je precej.

Gostilna Oljka v Vanganelu, ob cesti iz Kopra proti Marezigam, je postala daleč naokrog znana po ombolu v testu. V testo za pico so sicer nekega popoldneva pred več kot dvajsetimi leti najprej ovili klobaso in sir, a se je ombolo najbolj prijel. Nasitni istrski calzone z ombolom danes ponujajo na 21 načinov, od klasičnega do, denimo, obogatenega s treviškim radičem, pistacijo in sladko gorgonzolo, za povrh pa je še nekaj različic brez ombola, tudi s tunino ali zgolj z zelenjavo.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.