
Briške frtalje
Priznam, zelo rada imam – frtalje; jed, ki ima toliko različnih obrazov, kolikor je rok, ki jo delajo. Pri nas doma smo v frtaljo zamešali zelišča po navdihu, malce tega in onega, zato tudi dve nista bili povsem enaki. To se je pokazalo tudi v Goriških brdih, ko so skoraj vse domačije in gostišča, ki so se predstavila v televizijski oddaji prejšnji petek, ocvrla svojo frtaljo.
Z vidika priprave so frtalje preprosta jajčna jed, a nasitna in zdrava. Zanje potrebujemo nekaj jajc, moko in mleko ali sirotko, ščepec pecilnega praška in soli ali sladkorja in seveda zelišča po svoji izbiri in presoji. Če uporabimo sirotko, ne potrebujemo pecilnega praška, piva ali mineralne vode za rahljanje mase. Cvremo jo počasi in v ponvi z debelim dnom, da je nihanje temperature čim manjše. Najprej jo ocvremo po eni strani, nato obrnemo in zapečemo še po drugi. Slano frtaljo je najbolje ocvreti na masti ali v ustreznem olju za visoke temperature, sladko pa na svežem ali kuhanem maslu.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.