V objektiv smo ujeli, kako se Primorska pripravlja na pustno soboto (FOTO)

Maškare letos nimajo dosti dela z odganjanjem zime, dejansko bolj prebujajo pomlad, je pa zato napak, ki smo jih storili v minulem letu ter bi jih želeli zbrisati in pregnati, čisto dovolj. Zato hvala, pust, da si prišel zgodaj, morda še ravno pravi čas, da si z obraza snamemo maske, za katerimi smo se skrivali vse leto, in nadenemo nove, bolj pristne in iskrene.

Maškare s svojim norčavim, provokativnim, predrznim vedenjem, ki v nosilcu maske prebudi neko drugo osebnost, bolj pogumno in resnicoljubno, vsako leto znova odprejo vrata priložnosti, da se končno pokažemo takšni, kot smo. Ali vsak takšni, kot se trenutno počutimo, kar je še najbolj blizu pristni podobi, ki je običajno ne razkrivamo, saj so nas učili, da so bolj pomembne lepe manire kot iskrene besede. Pristnost je pač lepa samo tistemu, ki si upa samega sebe pogledati v ogledalo in si priznati vse svoje demone. Takšen človek več ne obsoja, temveč veselo objame sočloveka, ki si je prav tako drznil sestopiti s prestola, na katerem kraljuje ego.

Princesa ali klovn, dama ali prijateljica noči, policaj ali zmikavt, Barbika ali Addamsova Wendesday, Martin Krpan ali Harry Potter, Mati Terezija ali Melanija Trumpova ... V vsakem od nas se skriva zvezda našega osebnega resničnostnega šova. Kupite si krof, ne pozabite na steklenico vode, najdite dobro razgledno točko in se prepustite užitku opazovanja. Svet nikoli ni bolj pisan in zgovoren kot za časa maškar.

Fotografije, ki jih objavljamo, so dokaz, da se ljudje še zmeraj znamo povezati v ekipo, ki si določi cilj, razdeli naloge, požene šivalni stroj, se napoti na skupne koreografske vaje. Maškare so čas, ko si lahko privoščimo politike, nastavimo ogledalo družbi, izpostavimo pereče zgodbe, se norčujemo iz sebe in sveta, ki nas obkroža ter pri tem nasmejimo še druge. Živele maškare!


Najbolj brano