
Skoraj vse o žlikrofu in nekaj malega o Idriji
O žlikrofu, doma in v Evropi zaščiteni idrijski jedi tradicionalnega ugleda, vemo skoraj vse. Idrijčani od tradicije in natančno predpisane izdelave ne odstopajo. To spoštujejo tudi priseljeni gostinci, a ti hočejo več. Nedavno so predstavili tradicionalno izdelan žlikrof iz čokolade. Sladico torej. Vmes pa je imenitna zgodba o sodelovanju.
Inovacije v kulinariki - od žlikrofa do sladice, je skupina gostincev zapisala v vabilo na degustacijo najznamenitejše idrijske jedi v gostišče Barbara. Nad turistični rudnik Antonijev rov, ki je pred 518 leti začenjal idrijsko živosrebrno zgodovino. Ob degustiranju smo se navduševali. Nad žlikrofi in prilogami na sto in en način, predvsem pa nad zgodbo o sodelovanju, ki je privedla do žlikrofa kot sladice oziroma kulinarično doživljajskih obetov za obiskovalce spregledane Unescove Idrije.
Prišla, videla in uspela
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.