Primorski sejem oživil koprsko pomlad

Minuli konec tedna je Arena Bonifika gostila dolgo pričakovano vrnitev Primorskega sejma, ki je tokrat združil moži s še eno tradicionalni prireditvijo v Kopru - Dnevi kmetijstva in se na koledar dogodkov vpisal kot obrtno-podjetniški in kmetijski sejem.

Po sedemletnem premoru se je tradicionalni koprski dogodek - Primorski sejem - vrnil v prenovljeni obliki, prvič združen z Dnevi kmetijstva. S tem je obiskovalcem ponudil še širši nabor vsebin in izdelkov s področij kmetijstva, podjetništva in obrti.

Več kot 250 razstavljalcev iz Slovenije, Italije in Hrvaške je napolnilo sejemske prostore v dvorani Bonifika z najrazličnejšimi predstavitvami - od lokalnih pridelkov in kmetijske opreme do inovacij v turizmu, zdravstvu, domski opremi in poslovnih storitvah. Obiskovalci so lahko raziskovali najnovejše trende, okušali domače dobrote ter se seznanili z lokalnimi in regionalnimi ponudniki. Uživali pa so lahko tudi v kulinaričnih specialitetah, ki so jih v petek pripravljali župani istrskih občin, v nedeljo pa glasbenika Marino Kranjac in Tulio Furlanič ter direktor sejma Matjaž Turk.

Kmetijski del sejma je posebno pozornost namenil domači proizvodnji. Poudarek je bil na kakovostnih izdelkih, kot so oljčna olja, vina, pršuti, siri, salame ter drugi prehranski in uporabni izdelki, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije, s poudarkom na Istri in širši Primorski.

Med razstavljavci so bile prisotne tudi Primorske novice. S svojo stojnico so obiskovalcem predstavile zakulisje nastajanja časopisa in spletnega portala. Ekipa novinarjev, tehničnih urednikov in drugih sodelavcev časopisa je mimoidočim približala svoj delovni proces ter obiskovalce povabila k spremljanju aktualnih novic in vsebin, ki že več desetletij zaznamujejo primorski informacijski utrip.


Najbolj brano