
Črt Butul: “Največja vrednota je prosti čas”
Črt Butul morda res ne sodi v rubriko Neznanci. Njegova brezmejna kulinarična domišljija in čut za estetiko, ki ga je izkazoval že kot deček, sta ga popeljala na svetovni kulinarični zemljevid. A kljub nadarjenosti za ustvarjanje vrhunskih jedi se je odločil za drugačno pot - danes se s popolno predanostjo posveča kmetijstvu, ki ga opisuje kot neskončno. Kljub temu še vedno pripravlja občasne večerje in degustacije, kjer se gostje srečajo z okusom lokalnih sestavin in preprostih, a dovršenih jedi.
Takoj ko smo vstopili v prostore Domačije Butul na Manžanu, kjer je Črt Butul naredil prve korake v svet visoke kulinarike, nas je nežno pobožal vonj sveže pečenega kruha in doma narejenega bakalaja. “Verjetno še niste zajtrkovali?” nas je v smehu vprašal in povabil k mizi. “Že od malih nog me spremlja kuhinja,” je povedal in dodal, da ni nikoli pričakoval, da ga bo svet kulinarike tako posrkal vase. “Ko sem bil star 13 let, so starši kupili profesionalno kuhinjo, ampak takrat nismo vedeli, kaj smo s tem pravzaprav povzročili,” je dejal v smehu.
Kuhinja kot atelje
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.