Voditelji Radia 1 prvi preizkusli kolo, ki gre na Mount Everest

Voditelji Radia 1 so danes imeli priložnost, da prvi preiskusijo električno gorsko kolo, ki bo oktobra prihodnje leto tri ekstremne športnike, popeljalo na Mount Everest!

 Foto: Sašo Švigelj
Foto: Sašo Švigelj

Denis Avdić, Miha Deželak, Matjaž Lovše in Iztok Gustinčič so vsi veliki ljubitelji kolesarstva, zato so z zanimanjem spremljali predstavitev koles Abike, sveže in inovativne znamke iz italijanske Mantove, ki stopa na slovenski trg. Gre za butičnega izdelovalca električnih gorskih, cestnih in gravel koles. Kolesa so popolnoma ročno izdelana, lahko tudi popolnoma personalizirana, tako tehnično, kot barvno. Izdelajo pa jih samo 200 na leto.

Denis Avdić in Miha Deželak - Radio1, direktor podjetja ABike Alessandro Genitrini Cristini, solastnik ABike Emanuele Zambelli

V delavnici je vsak detajl skrbno izdelan, vsak tehnični del izbran in preizkušen. Aluminijasti okvirji so natančno narejeni na sedežu v Mantovi, piko na i pa da tudi Lopo design, ki ga poznamo iz MotoGp-ja.

»Prednost naših koles je ta, da je 90 % koles narejenih v tovarni, naša pa so narejena ročno. V Sloveniji bodo na voljo vsi naši štrije modeli,« je dejal direktor podjetja Alessandro Genitrini Cristini, ki je zelo ponosen na kolo, ki bo oktobra 2024 prihodnje leto tri športne navdušence poneslo na Mount Everest.

Voditelj Radia 1, Iztok Gustinčič, Oriana Girotto

»Naš brand manager Paolo Rimondi je že bil na Mount Everestu in tako je prišla ideja, da bi ga osvojil še s kolesom, česar še nihče ni naredil. Kolesarji, ki se od 14. oktobra do 2. novembra odpravljajo na goro so: Paolo Rimondi, Giorgio Righi in Davide Camicoli,« je razložil direktor in dodal, da se bodo priprave na ta ekstremen podvig začele marca prihodnje leto.

Bojan Modjoroš distributer za Slovenijo, Manutecnica d.o.o. , Giorgio Righi , solastnik ABike Emanuele Zambelli

Kolo je preizkusil tudi največji amaterski kolesar med radijskimi profesionalci, Matjaž Lovše, ki se je z njim pripeljal naravnost v dvorano in požel velik aplavz.

»Vrhunsko je bilo, že preden sem se usedel na kolo! Ker je personalizirano, ročno narejeno. Če si malo kolesarja, tako kot sem jaz, takoj vidiš opremo. Tole ni za hec, to so resni prenosi in vzmetenje. Potem se pa usedeš gor in začutiš ekstra močen motor. Imel sem ga na kratki testni vožnji in sem se hotel zapeljati kar domov,« je v smehu navdušeno dejal Lovše.

Tudi Miha Deželak, ki z dobrodelno akcijo Deželak junak kolesari po Sloveniji, je bil nad kolesi navdušen. Pa bi se morda on odpravil s tem kolesom na Triglav?


Najbolj brano