Vam uhaja urin? Ne odlašajte in poiščite pomoč.

Urinska inkontinenca oziroma nehoteno uhajanje urina je pogosta težava, tako žensk kot moških. Če ste tudi sami med 20 % ljudi, ki se sooča z nehotenim uhajanjem urina, se ne sramujte svoje težave. Zaupajte se najbližjemu, poiščite več informacij in se posvetujte s strokovnjakom. Z današnjim znanjem in pripomočki lahko živite povsem običajno in aktivno življenje.

Poznamo več oblik inkontinence, med najpogostejšimi sta stresna inkontinenca, ko pride do uhajanja ob naporu (npr. dvigu bremena, kašljanju, kihanju, smehu …) ter urgentna inkontinenca, ko pride do uhajanja ob nenadni in močni potrebi po uriniranju (npr. ob poslušanju tekoče vode, delu z mrzlo vodo, hoji proti stranišču).

Vzroki za inkontinenco so lahko različni, poleg starosti še določene bolezni, zdravila, med začasnimi vzroki pa je lahko tudi način življenja. Zato ob manjših in občasnih težavah lahko posameznik veliko stori tudi sam z aktivnim načinom življenja, pitjem zadostne količine tekočine, izogibanjem prekomernega uživanja pekoče hrane, alkoholnih in gaziranih pijač, kave in čaja ter z vadbo mišic medeničnega dna.

Za pomoč pri izbiri pravega pripomočka za vaše potrebe se lahko obrnete na strokovnjake iz podjetja Abena Helpi, ponudnika pripomočkov za inkontinenco Abena, proizvedenih na Danskem. Na voljo so na brezplačni telefonski številki 080 22 53 oz. na e-naslovu info@abena-helpi.si. Pred nakupom lahko naročite tudi brezplačni vzorec.

V primeru večjih težav na posvet (in po pripomočke) k zdravniku

Ob pogostejših in večjih težavah pa je vsekakor priporočljiv obisk zdravnika. Ta se bo na podlagi dejstev odločil glede morebitne napotitve k specialistu urologu, saj se glede na obliko in vzroke inkontinenca lahko zdravi tudi z zdravili ali operativno.

Poleg tega so ob pogostejših težavah na voljo pripomočki za inkontinenco tudi prek naročilnice za medicinske pripomočke oziroma na recept.

Da bi se izognili težavam s kožo na intimnem predelu in neprijetnemu vonju urina, ki je eden prvih pokazateljev težav z uhajanjem urina, je namreč zelo pomembno, da izberete tudi prave in namenske pripomočke. Običajni higienski vložki, ki jih za tovrstne težave pogosto uporabljajo zlasti ženske, namreč niso primerni.

S kakovostnimi pripomočki do udobja in zdravega ravnovesja kože

Namenske predloge oziroma. vložki, vpojne hlačke ali hlačne predloge oz. plenice so izdelane iz materialov, ki hitro vpijejo urin in/ali blato (večja vpojnost), so obenem zračne in omogočajo koži dihanje ter imajo poseben sistem oziroma nevtralizator vonja, ki preprečuje neprijetne vonjave. Posamezni pripomočki pa so za boljšo zaščito pred iztekanjem in udobje tudi prilagojeni ženski oziroma moški anatomiji.

Abena Light

S kakovostnimi pripomočki, ki so visoko vpojni, narejeni iz zračnih in koži prijaznih materialov, obenem pa diskretni, mehki in udobni, lahko osebe z inkontinenco danes živijo polno in aktivno življenje. Če ste med njimi tudi sami ali vaši bližnji, ne odlašajte. Poiščite nasvet in pomoč ter ne dovolite, da bi vam oslabljen mehur krojil življenje.


Najbolj brano